2010. április 1., csütörtök

Egy kis tavasz, idojarasjelentes, Pipi, oltas...

A kisasszony ablakat most mar nem a hoember es hopelyhek diszitik. Felvaltottak tulipanok, lepkek, egy husveti tojas, es egy nefelejcs.
A sablonokat innen szedtem. Sok a gagyi, de elvetve akad nehany szuper kepecske is. :)

*

Az idojarast csak azert emlitem, mert most tipikus Ir idojaras uralkodik. Napsutes, aztan hirtelen zapor, majd megint napsutes, esetleg egy kis jegeso, es ujra kisut a napocska. Gyerekkel ilyen idoben barhova is elindulni...












 *

Tegnap voltunk a Tescoban nagybevasarlason (ja igen, kesz az auto - most "csak" 100 euroba fajt). Es megpillantottuk a husveti plussallatokat. Hat be is kellett ujitanunk egyet, mert Napsi amint megfogta, onnantol el nem eresztette. :) Egy nagy, sarga PIPI. (Amugy is pipi-manias, de nem gondoltuk, hogy ennyire.) Ime, egyutt nezik a tv-t:


















*

Es ma vegre megkapta a BCG oltast is. Borzalmas, hogy mennyire el van maradva egeszsegugy teren ez az orszag. Az egesz ugy indult, hogy nem kapta meg szuletesekor a korhazban, mert akkor meg nem tudtuk, hogy KERNI kellett volna. A vedonotol hazaerkezesunk utan ket nappal kaptuk meg a kiskonyvet, es abban volt ez leirva. Lenyeg a lenyeg, itt az a szabaly, hogy 2 eves korig meg kell kapnia. Kerdeztem a haziorvosunkat, hogy mi ilyenkor a teendo, adott egy telefonszamot. Felhivtuk, varolistara kerultunk. De mivel a Nagysaga elmult 2 mar tobb, mint ket honappal, es meg mindig nem kaptunk levelet az idopontrol, igy ujra telefonaltunk. Ize, meg bigyo, a H1N1 miatt, hatterbeszorult a BCG vakcinak gyartasa. Ez mind oke, de minket nem erdekel, kivertuk a balhet. Elertuk, hogy "elsobbsegi" (priority) listara kerultunk. Es ket het alatt meg is kaptuk az idopontot es az oltast. Ugyhogy megnyugodtam kicsit. :)
Most a Lany miatt aggodom, hogy jol viselje. Eddig ugy tunik semmi gond...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése